/ hästar /

Lyftingur

Nu har jag äntligen hämtat min lilla häst. :)

Resan hem gick hur bra som helst. Vignir gjorde mig lite orolig när han sa att han hade varit svårlastad en gång men det var inga problem alls, Lyftingur bara knallade in i transporten och stod lugnt och stilla hela vägen hem till Vendel.


Jag, Lyftingur & Vignir

Även hemma i stallet är han hur snäll som helst. Hälsar bara lite snällt när dom andra hästarna kommer in. Jag har även ridit ut flera ggr med sällskap av dom andra och han bryr sig inte nämnvärt om dom andra hästarna & dom bryr sig inte om att han är med heller.  Skönt!

Hade trott att det skulle bli så mycket extra jobb med en hingst på gården men det verkar inte bli några problem! bara det att han inte kan gå i hagen med dom andra. :P 


Jag är så nöjd och glad så!
Äntligen har jag en alldeles egen häst. :)

/ Allmänt /

22 oktober

Jag mår inge bra alls idag... Halsen gör ont, huvudet gör ont och jag känner mej allmänt slö i hela kroppen...
Som tur är så njuter även Svea och Nosen över att få ligga länge i sängen.. :)Så till den stora nyheten; Jag hade skrivit ett helt inlägg om det men tog bort det igen för att invänta att veterinärbesiktningen var klar så jag inte stod här igen, snuvad på en häst mitt framför näsan på mig. :p
men nu så! Igår gick han igenom besiktningen utan några anmärkningar!!!! :)

Mamma jag och Adriana åkte nämligen iväg i söndags efter att jag slutat jobbet för att kolla på hingstar. Var först och kollade på en som var jätte fin och hur snäll som helst. Han kändes jätte fin att rida och han gick verkligen snyggt! Hans färg kunde man ju inte direkt klaga på heller, älskar vindott!!
Allt kändes alltså bra men ändå var det något som fick oss att vilja åka tillbaka till Vignir där jag prövat hans Lyftingur 2 ggr.
Jag minns att jag tänkte "var har den här hästen varit de andra gångerna jag varit här??!" 
det sa liksom klick! :) det kanske inte var kärlek vid första ögonkastet men det var iaf tredje gången gilt. :)


& jag som gärna vill tro på ödet har ju såklart börjat tänka att det var meningen att jag skulle hitta honom.
den förra hästen som jag hade bestämt mig för att köpa stod nämligen hos Vignir på träning när jag var där och prövade honom första gången. Vignir frågade då om jag ville pröva hans häst oxå när jag ändå var där, visst gjorde jag det men då hade jag ju redan bestämt mig för den andra!
Men så såldes ju den hästen mitt framför näsan på mig......... så jag tror inte det var meningen att jag skulle köpa keilir (som jag för övrigt hört mycket om nu i efterhand) utan han skulle bara leda mig fram till Lyftingur.
haha. :p
kanske lite långsökt och svårt att förklara men jag vill gärna tro att det kan vara så. :p


tyvärr så blev det inga kort, mamma var seg med kameran som vanligt. :p
jag får bjuda på hans tjusiga pappa istället!

/ Allmänt /

15 Oktober

Halva oktober har redan gått.. shit, snart är det jul! :p

Igår efter jobbet åkte jag hem till Frida och Patrik för att hämta upp Nosen. Dom lyllosarna ska iväg till Egypten två veckor så nu får jag agera hundvakt.

ett gammalt kort på sötnosarna. nosen är mycket mörkare nu efter sommaren.

 

va inne på en sida igår och såg att Keilir, hästen som jag ville köpa har åkt till sin nya ägare nu. Det var väl en månad sen som jag fick veta att han blivit såld, mitt framför näsan på mig och jag har väl hoppats in i det sista att dom inte skulle komma och hämta honom..... meeen men. det var väl meningen att jag inte skulle ha den hästen, att det finns en annan som väntar på mig där ute någonstans. :p

 

Nej, nu ska jag betala sveas försäkring och sen bär det iväg till stallet. solen skiner idag så det blir nog skönt med lite ridning.